Сем. Григорови спечелиха първото издание на “Аз и моето семейство за безопасно движение”

Пепа, Иван и Румен Григорови са победителите в първото издание на семейното състезание на СБА по Пътна безопасност – “Аз и моето семейство за безопасно движение”.

Те спечелиха голямата награда – ваучер за гориво на стойност 3000 лв., както и Платинена карта на СБА за пътна помощ, ваучер за 5 – дневен наем на електрическа кола от Топ Рент А Кар и специален подарък от ДЗИ. Техният син Румен спечели и наградата за най – добра рисунка на тема Пътна безопасност, която децата до 10 годишна възраст, трябваш да нарисуват. Комисар Димитър Мичев – началник на отдел Пътна полиция към ГД “Национална полиция” и Мария Ботева – гл. инспектор отдел Пътна полиция към ГД “Национална полиция” оценяваха рисунките, като същевременно дискутираха и обясняваха ситуациите, които малчуганите бяха нарисували.

Второ място заеха сем. Данаилови, които получиха ваучер на стойност 800 лв. за покупка на велосипед, осигурен от СБА и Bike Center, Златна карта на СБА за пътна помощ, ваучер за 3 – дневен наем на електрически автомобил от Топ Рент А Кар и специален подарък от ДЗИ.

Трето място отиде при сем. Костадинови, които си тръгнаха с ваучер на стойност 660 лв. за семеен уикенд в СПА х-л “Хисаря” гр. Хисаря, Сребърна ПЛЮС карта на СБА за пътна помощ, ваучер за еднодневен наем на електрически автомобил от Топ Рент А Кар и специален подарък от ДЗИ.

Във възрастовата група от 11 до 14 год., на специално изграденото от АК “Север – София” трасе за Приложно колоездене, най – добре се справи Божидар Иванов, който спечели специална награда от СБА. А, децата от отбора по Приложно колоездене на община Берковица, които вече повече от 5 години са на първо място в страната, направиха демонстрация за правилното преминаване на елементите.

Български Червен кръст раздаде награди на най – добре справилите се в дисциплината “Първа долекарска помощ”.

Всички участници получиха медали, СБА карти за Пътна помощ и специални подаръци от ДЗИ.

Състезанието беше уважено и от Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БРАИС).

Събитието, което е част от Европейската седмица на мобилността, нямаше да се случи без любезното съдействие на:

  • Столична община
  • Спортна София
  • Отдел Пътна полиция към ГД “Национална полиция”
  • Български Червен кръст
  • Топ Рент А Кар
  • Bike Center
  • ДЗИ